Jammerbugt kommune fremmer kulturelt samarbejde med international kunstudstilling

Foto: Jammerbugt Kommune.
dato

Kunstudstillingen 'Nørhalne Viser Kunst' og fremtidige internationale forbindelser udstiller Jammerbugt Kommunes kulturelle engagement

I dagene mellem d. 1. og 4. februar åbnede Jammerbugt Kommune dørene op for kunstudstillingen 'Nørhalne Viser Kunst', hvor blandt andet den anerkendte kunstner Elke Werner fra Tornesch i Tyskland deltog. Hendes værker, der er dybt inspirerede af naturen og anvender materialer herfra, blev præsenteret som en del af udstillingen.

Elke Werner er desuden initiativtageren til en igangværende kunstudveksling mellem Jammerbugt Kommune og byen Tornesch, hvilket åbner op for nye kulturelle horisonter og samarbejder. Dette initiativ ligger i tråd med Jammerbugt Kommunes allerede etablerede venskabsbyer i Tyskland, Polen og Kina, hvor fokus ligger på at dele oplevelser og viden på tværs af grænser.

Fremtidigt får lokale kunstnere fra Jammerbugt Kommune en unik mulighed for international eksponering, idet de vil deltage i Tornesch Kreiskulturtag den 1. september 2024. Dette arrangement giver kunstnere chancen for at åbne deres atelierer og udstillingslokaler for offentligheden og skabe en platform for kulturel udveksling med både lokale og internationale kunstnere.

Borgmester Mogens Christen Gade har udtrykt sin glæde og optimisme over venskabsbysamarbejdet og det berigende kulturelle udbytte, det bringer. Han understreger, hvordan samarbejdet mellem Jammerbugt Kommune og Tornesch ikke blot åbner døre for kunstnernes muligheder for at udstille internationalt men også stimulerer en inspirerende udveksling af ideer og teknikker blandt kunstnere på tværs af grænser.

Dette fremhæver den dybere værdi af Jammerbugt Kommunes internationale forbindelser og engagement i kulturelle samarbejder, hvilket ikke alene fremmer den kulturelle forståelse og nysgerrighed blandt borgerne men også styrker kommunens kulturelle fodaftryk på den internationale scene.

https://www.jammerbugt.dk/nyheder/tysk-kunstner-gaestede-norhalne-og-kom-med-saerlig-invitation/

Kilde: Jammerbugt Kommune