Rejsegilde for 14 eftertragtede boliger i Brovst

Foto: Jammerbugt Kommune. Intet rejsegilde uden en krans fra spærene

Til sommer kan 14 heldige lejere efter planen flytte ind i nye dobbelthuse i den sydlige ende af Brovst. Flere lejeboliger er på vej i bymidten og Halvrimmen.

Onsdag middag d. 11. oktober var det tid til rejsegilde for de 14 almene boliger på hjørnet af Kirkegade og Bohrsvej i Brovst. 

Godt tre år er der gået, siden kommunalbestyrelsen i sommeren 2020 gav grønt lys til opførelsen af de 7 tvillingehuse på det sted, hvor der før lå en landbrugsejendom, som med tiden var blevet indhentet af Brovst by. COVID-nedlukningen og krigen i Ukraine med deraf følgende forsyningskrise indenfor byggesektoren har forsinket projektet.

Des mere grund er der til at fejre det planmæssige forløb, siden byggeriet blev sat i gang i starten af dette år, pointerede borgmester Mogens Christen Gade i sin tale. Han glæder sig på både byens og de kommende lejeres vegne:

”Brovst er byen, der har det hele: Masser er indkøbsmuligheder, en god skole og daginstitutioner, foreningsliv, skov og fjord tæt på og sidst men ikke mindst: fællesskab og godt naboskab. Med disse boliger bliver der bedre muligheder for de borgere i området, der gerne vil skifte det store parcelhus ud. Der bliver også bedre mulighed for at flytte til og bosætte sig, hvis ønsket er en lejebolig”.

Populære boliger
De 14 boliger, som ligger det berømte ”stenkast” fra bymidten i Brovst er på 84 kvadratmeter med egen terrasse, carport og redskabsskur. Huslejen kommer til at ligge på cirka 7000 kroner.

Boligselskabet Nordjylland, der står for opførelse og drift af byggeriet, har ingen bekymringer i forhold til at få boligerne lejet ud. P.t. har 40 skrevet sig på interesselisten.

”Boliger med den placering og i den størrelse er en eftertragtet vare. Særligt for tidligere parcelhusejere, som gerne vil blive i området,” fortæller direktør i Boligselskabet Nordjylland, Torben Fisker.

Boligerne i Kirkegade / Bohrsvej bliver efter planen klar til indflytning sommeren 2024, og til de navne på interesselisten, der ikke er så heldige at få en af dem, er der heldigvis flere boliger af samme type på vej i området. I samme byggeprojekt findes nemlig 6 tilsvarende boliger i Halvrimmen, der også gerne skulle stå klar til indflytning næste sommer.

Derudover går byggeriet af de 13 almene boliger i Jernbanegade med erhverv i underetagen efter planen i gang om få uger og forventes at stå klar efteråret 2024.

Alle boliger opføres af Boligselskabet Nordjylland.

Kilde: Jammerbugt Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.