Velbesøgt erhvervskonference var startskuddet til ny erhvervsstrategi for Jammerbugt Kommune

Foto: Jammerbugt Kommune.

Onsdag den 11. oktober dannede Hotel Fårup rammerne om Jammerbugt Kommunes erhvervskonference, Udviklingsforum 2023, som satte kursen for en ambitiøs erhvervsstrategi for Jammerbugt Kommune i de kommende år.

Med deltagelse af en række prominente talere, herunder Connie Hedegaard, tidligere miljøminister og nuværende bestyrelsesformand for CONCITO samt Kristian Thulesen Dahl, CEO for Port of Aalborg, var arrangementet fyldt med indsigter og visionære perspektiver.

Desuden deltog flere private virksomheder aktivt ved at præsentere oplæg og inspirere med praktiske tilgange til konkurrencedygtig virksomhedsdrift.

Fokus på aktuelle temaer
Blandt de topaktuelle emner på dagsordenen var grøn omstilling, og oplægsholderne tydeliggjorde med stor overbevisning, at grøn omstilling er ikke længere blot er et valg, men en nødvendighed for at opnå konkurrencefordel og bæredygtig drift.

"Licence to operate" blev nævnt som nøglebegrebet – en licens til at komme i gang og bevare konkurrenceevnen. Desuden blev manglen på kvalificeret arbejdskraft diskuteret intensivt, og disse vigtige input vil være en central del af den kommende strategi.

Borgmester Mogens Chr. Gade udtaler:

"Vi har med Udviklingsforum skabt rammerne for en dialog om og input til erhvervsstrategien, som vil forme vores arbejde i Jammerbugt Kommune i de kommende år. Det er afgørende, at vi gør dette i samarbejde med de private virksomheder og vores tætte samarbejdspartnere. Derfor er det også glædeligt at se den store interesse og dedikation fra erhvervslivet til at bidrage med perspektiver for udviklingen. Dialogen er nøglen til en strategi, som vi i fællesskab har ansvaret for."

Erhvervschefen opfordrer til vedvarende samarbejde og dialog
Erhvervschef Mette Greisen Damsgaard understregede vigtigheden af en vedvarende dialog med erhvervslivet, og betonede, at Udviklingsforum 2023 kun markerede begyndelsen på en forpligtelse til fortsat samarbejde omkring strategien og understregede vigtigheden af at erhvervslivet fortsætter med at bidrage med afgørende input til den kommende erhvervsstrategi i Jammerbugt Kommune.

Dialogen med erhvervslivet omkring strategiens udvikling er ikke afsluttet her
Mette Greisen Damsgaard, erhvervs- og turistchef i Jammerbugt Kommune

"Vi ser Udviklingsforum som et afgørende første skridt i vores fælles rejse mod en stærkere erhvervsstrategi. Dialogen med erhvervslivet omkring strategiens udvikling er ikke afsluttet her – den fortsætter. Vi opfordrer derfor aktivt erhvervslivet til fortsat at dele deres perspektiver og idéer med os, så vi sammen kan forme en strategi, der virkelig afspejler og styrker vores fælles interesse i at skabe både levedygtige og økonomisk bæredygtige virksomheder i Jammerbugt Kommune."

Udviklingsforum 2023 fik både sat en ambitiøs kurs for Jammerbugt Kommunes erhvervsstrategi og præsenteret værdifulde indsigter og ideer som skal understøtte en bæredygtig erhvervskultur i Jammerbugten.


https://www.jammerbugt.dk/nyheder/udviklingsforum-2023/

Kilde: Jammerbugt Kommune